Bij ons is iedereen welkom. Dat kan je als school natuurlijk makkelijk roepen, maar bij ons voel je het al bij binnenkomst. Wandel daarom gerust binnen om een afspraak te plannen. CBS Willem van Oranje is een kleinschalige christelijke basisschool, met veel regelmaat, rust en structuur. We vinden het belangrijk dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een sfeer van veiligheid, geborgenheid en respect voor elkaar. Dat houdt in dat:

  • Er goed geleerd wordt
  • Er aandacht is voor alle kinderen, hun ontwikkeling en hun talenten
  • We handelen vanuit een christelijke grondslag en zorg hebben voor elkaar

Bijzonder, omdat wij uit ieder kind willen halen wat erin zit, zowel wat niveau als wat talenten betreft. Alle leerkrachten zijn getraind om goed onderwijs te verzorgen en waar nodig extra uitdaging of zorg te bieden.

De uitdaging vinden we niet alleen in het vaste onderwijsprogramma, de Willem van Oranje doet meer: o.a. Kanjertraining, Judo en Engels

De Kanjertraining

Alle groepen op de Willem van Oranje zijn bezig met Kanjertraining. Het doel van deze training is dat ieder kind positief over zichzelf en de ander leert denken. Tijdens de kanjertraining staan vijf afspraken centraal: we vertrouwen elkaar, we helpen elkaar, niemand speelt de baas, niemand lacht uit en niemand doet zielig.

Judo

Er worden judolessen gegeven op de Willem van Oranje. Judo is een disciplinesport die de weerbaarheid bevordert bij onze leerlingen. Deze lessen sluiten erg goed aan bij de Kanjertraining.

Engels

De Engelse taal is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Vanaf groep 1 wordt op een speelse manier deze taal aangeboden in alle groepen.