Onze ideologie 
Voor ons staat respect op plaats één. Dat betekent dat we naar elkaar luisteren, elkaars verschillen waarderen en elkaar altijd helpen. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt en vrienden maakt voor het leven. Samenwerken, elkaar steunen en plezier maken zijn bij ons aan de orde van de dag.
Op onze school draait het niet alleen om leren uit boeken, maar ook om groeien als persoon. We willen dat je nieuwsgierig bent, creatief durft te zijn en blijft leren, niet alleen op school maar ook daarbuiten. We geloven dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar acties en hoe die anderen beïnvloeden. Dus we leren de kinderen om na te denken over de keuzes en om problemen op te lossen, zowel binnen als buiten de school.
Kortom, op onze school staat respect, verbinding, ontwikkeling en verantwoordelijkheid centraal. En we doen ons best om deze waarden elke dag te leven!

Kernwaarden 
Als school hanteren we de volgende vier kernwaarden:
Respect, verantwoordelijkheid, verbinding en ontwikkeling.
 
Ons mission statement 
Bij CBS Willem van Oranje bieden wij een veilige en stimulerende leeromgeving waarin elk kind de ruimte krijgt om zijn of haar mogelijkheden te ontdekken en talenten te ontwikkelen. Onze school, onderdeel van stichting VCO, richt zich op respect, verantwoordelijkheid, verbinding en ontwikkeling als kernwaarden. Wij geloven dat plezier en veiligheid essentieel zijn voor het leerproces en streven ernaar dat ieder kind zich thuis voelt en vrienden voor het leven maakt.
Wij zetten ons in voor de optimale ontwikkeling van zowel onze leerlingen als onze medewerkers. Dit doen we door gebruik te maken van data-gedreven onderwijsverbeteringen, effectieve leermethoden en voortdurende professionele groei. Onze aanpak integreert lees- en rekenvaardigheden in alle vakken, stimuleert een gezonde levensstijl en bevordert een betrokken gemeenschap.
Samenwerken en respecteren van verschillen staan centraal in ons dagelijks handelen. Wij moedigen kinderen aan om nieuwsgierig en creatief te zijn, verantwoordelijk te handelen en problemen op te lossen, zowel binnen als buiten de school. Op CBS Willem van Oranje ben je niet alleen een leerling, maar een gewaardeerd lid van onze gemeenschap. Samen maken we jouw schooltijd onvergetelijk!